„Recunoaște şi fă o schimbare!” (R & C)

Discriminarea, violența, migrația nu sunt niște teme deloc comode. Ele fac subiectul Proiectul „Recunoaște şi fă o schimbare! (Recognize & Change - http://caritasbucuresti.org/proiecte/recunoaste-si-fa-o-schimbare ), început în anul 2017, cu o perioadă de implementare de trei ani. Reunește parteneri din Brazilia, Bulgaria, Capul Verde, Franța, Grecia, Italia, Portugalia, Romania și Spania și are ca teme principale violența şi discriminarea, abordate pe fondul crizei migrației, prin redescoperirea solidarității şi construirea unor comportamente pozitive. Coordonatorul pentru România este Asociația Caritas București.
Ne bucură foarte mult faptul că printre cei implicați se numără și elevii liceului nostru. Este vorba de elevi ai actualelor clase a XI-a A, B și C, Maria Oprea, Ana Rebinciuc, Valentin Gavriș, Anasatasia ZavodniK, Lorand David.
Bucuria este și mai mare ca urmare a faptului că efortul și creativitatea lor au fost răsplătite prin câștigarea Premiilor I și II la concursul de video-spoturi de la finalul celui de-al doilea an de proiect. Este vorba de filmele „ Reviews”, al elevelor Clarice Gianini și Ana Maria Manea (Clasa a XI-a B) și „Lights”, al elevelor Maria Elena Eniță, Maria Adelina Costache și Maria Toader (XI A). Premiile, în valoare de 900 euro si, respectiv, 600 euro, sunt valorificate în scopul îmbunatățirii mijloacelor de promovare a activităților derulate în liceu, inclusiv a temelor proiectului și al dotării atelierului de proiecte și activități educative. În acest sens, elevii liceului sunt invitați să ia parte în Săptamâna „Școala Altfel” la atelierul de pictură coordonat de doamna profesoară Mihaela Petre și de elevele câstigătoare.
Acestea sunt link-uri filmulețelor câștigătoare:


Îi felicităm pe elevi si le urmăm succes în continuare!
Profesor Dorina Cheval

Nu sunt comentarii

Lăsați un comentariu