Proiect Etwinning

Un nou proiect Etwinning în liceul nostru

Proiectele etwinning sunt deja o tradiție în liceul nostru, care a și fost desemnat Școală etwinning în ultimii doi ani. Proiectul de anul acesta s-a realizat în colaborare cu alte școli internaționale din Polonia, Grecia și Italia, pentru a dezvolta ceea ce noi numim soft skills.
Soft skills reprezintă o gama largă de aptitudini precum lucrul în echipă, vorbitul în public, managementul timpului, soluționarea problemelor și creativitatea, aptitudini pentru viață, în toate dimensiunile ei.
Pe parcursul proiectului, am participat la activități menite să ne dezvolte și să ne familiarizeze cu aceste competențe, fiind, de asemenea, și un prilej ideal pentru a cunoaște culturi diferite. Atmosfera a fost una constant degajată, iar pentru cei ce se conving mai greu vă voi spune că una dintre activități a presupus selectarea a cât mai multor glume în engleză și întocmirea unui panou virtual cu cele mai votate.
O altă activitate în care m-am implicat cu drag a fost întocmirea unei cărți despre Drepturile copilului. Fiecare participant din liceul nostru a ales un drept pe care l-a transpus în mod creativ în desene, însoțite de mici texte explicative. Cartea poate fi accesată aici.
Activitatea mea favorită a fost cea intitulată A dose of optimism during the pandemic, dat fiind faptul că proiectul s-a desfășurat integral online în contextul pandemiei. Am căutat împreună mici lucruri care ne-au făcut lockdown-ul puțin mai ușor de suportat, mai plăcut. Am împărtășit idei despre școala la distanță și beneficiile sale, despre prilejul pe care izolarea ni l-a oferit în procesul de autocunoaștere și despre noile pasiuni și hobby-uri pe care le-am dezvoltat în acea perioada. Am aflat, astfel, că marea majoritate a colegilor implicați în proiect și-au canalizat energia spre activități artistice precum pictatul, dansul sau muzica, cea din urma fiind, se pare, cea mai des întâlnită. Dacă nu mă credeți pe mine veți fi, cu siguranță, convinși de mărturia Inei Covaciu, care a ascultat nu mai puțin de 762 de ore de muzică.
Cei cu o pasiune pentru activitatea fizică au ieșit la alergat sau au practicat exerciții fizice în confortul casei, însă cu mare atenție să nu deranjeze vecinii:). Lockdown-ul a fost o perioada productivă și pentru colegii pasionați de citit, printre care mă număr și eu, iar pentru cei cărora le place să gătească a fost momentul oportun testării a cât mai multor rețete noi, o alta categorie în care mă înscriu.
Proiectul etwinning Soft Skills a fost un proiect ce a dus la bun sfârșit ceea ce și-a propus. În urma participării, am dobândit o înțelegere mai profundă asupra lucrului în echipă, fiind întotdeauna înconjurată de oameni minunați, oameni cu multe idei de împărtășit. A trebuit să dăm dovadă de creativitate și flexibilitate pentru a întocmi proiecte ce necesitau abilități artistice, iar rezultatele au fost mereu pe măsura efortului depus. Toate activitățile proiectului le găsiți publicate pe site-ul https://www.studentvoice.gr/issues-20-21, secțiunea de limba engleză.
Mihaela Andrei, XID

Nu sunt comentarii

Lăsați un comentariu