Istoric

Istoric_Liceul_Cervantes

Inființată în anul 1959 sub denumirea de Școala generală nr. 165, această instituție are o vechime de 58 de ani.

Intre anii 1965 - 1974 a funcționat sub denumirea de Liceul Teoretic nr. 42, iar din anul 1974 până în anul 1990 ca Scoala generală cu clasele I - X nr. 201.

Anul școlar 1990 / 1991 reprezintă o dată de referință în istoria acestei unități de învățământ pentru că a devenit primul liceu din tară cu predare intensivă a limbii spaniole (ciclul primar și gimnazial) și predare bilingvă a limbii spaniole (ciclul  liceal) sub denumirea de Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes”.

Din anul școlar 2004 / 2005 Acordul de cooperare bilaterală în domeniul educației semnat între Ministerul Educației din Spania și Ministerul Educației din România intră în vigoare și include in programele sale și Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes” din Bucuresti, alături de alte licee din sud-estul Europei. Incepând cu acest an școlar elevii acestui liceu beneficiază de prezența unui profesor spaniol (prof. Alberto Madrona) care predă disciplinele de specialitate (Geografia Spaniei, Istoria Spaniei, Istoria artei spaniole).

In luna septembrie a anului 2007 se semnează Acordul între Ministerul Educatiei si Cercetarii  din România și Ministerul Educației și Stiintei din Spania privind crearea și functionarea sectiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România și privind organizarea examenului de Bacalaureat în aceste institutii.

Acest acord deschide o noua etapă în evoluția liceului, fiind menit sa acorde elevilor din această institutie oportunități deosebite de formare și să apropie și mai mult învățământul românesc de standardele europene.