De-a Arhitectura în școala mea

De-a Arhitectura în școala mea

 

Dezvoltat de Asociația “De-a arhitectura”, programul educaţional de arhitectură şi construcţii sustenabile „De-a arhitectura în şcoala mea” (Pimp my school) se adresează ciclului gimnazial şi liceal. Elevii, ghidaţi de un architect și de un profesor, au posibilitatea să descopere şi să îşi dezvolte un mod de gândire şi abordare a problemelor specific arhitecţilor şi designerilor („design thinking”) prin realizarea de propuneri prin care să îmbunătăţească sau să reimagineze şcoala lor, fiind implicaţi astfel într-un proces de învăţare activă, în care îşi folosesc simţul practic şi creativitatea.

Elevii investighează şcoala, identifică aspecte legate de clădire pe care doresc să le îmbunătăţească/schimbe, îşi imaginează ce vor să facă, se documentează, analizează şi fac propuneri de proiect.

Proiectul  propus de clasa a IX-a A constă în crearea unor module de clase mobile, care se amplasează în curtea şcolii, ajutându-i pe elevi să profite de soare, de ore în aer liber, de locuri nonformale în care se pot desfăşura orele de dirigenţie, sport, muzică sau arte plastice. Clasa mobilă poate fi folosită şi pentru proiecţii pe calcanul din curtea şcolii. Este un soi de „on-line fizic” pentru elevi, unde vom încuraja schimburi culturale, circulaţie de idei, schimburi de cărţi sau informaţii.

Modulele vor conţine o tablă şi instrumente de scris, scaune pliabile, sisteme de simeze, planşete de desen, şevalete, copertină sau accesorii pentru orele de sport.

 

Prof. coordonator

Mihaela Petre

Nu sunt comentarii

Lăsați un comentariu